جایزه مصطفی (ص) بر پایه علم و معنویت بنا نهاده شده است

جایزه مصطفی (ص) بر پایه علم و معنویت بنا نهاده شده است

استاد دانشگاه هاروارد آمریکا گفت:جایزه مصطفی(ص) بر پایه معنویت بنا نهاده شده است البته این جایزه معنویت و علم را در کنار هم قرار داده است.

امید فرخ زاد استاد دانشگاه پزشکی هاروارد آمریکا و برگزیده پنجمین جایزه مصطفی(ص) در گفت و گو با خبرنگار ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)اظهار کرد: این جایزه  زمینه ای را  فراهم کرد تا بسیاری از دانشمندان دور هم جمع شوند و با یکدیگر آشنا شوند.

وی در رابطه با برگزاری چنین اتفاقاتی در کشورهای مسلمان، گفت:من خیلی افتخار می کنم که یکی از برگزیدگان این جایزه هستم، این جایزه علم و فناوری و پیشرفت های آن نباید محدود به مرزهای جغرافیایی باشد و دانشمندان در هر جای کره خاکی که هستند باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. همانطور که دانشمندان مسلمان سال های سال با هم همکاری کردند و برای پیشرفت علم و دانش کارهای زیادی انجام گرفته است و جایزه مصطفی(ص) نیز زمینه را فراهم می کند تا با هم همکاری کنند.

این استاد دانشگاه افزود: جوانان تصور می کنند که خیلی دشوار است که به چنین جایگاهی برسند، هر وقت شما از یک موفقیت نام می برید و از دانشمندان تقدیر می کنید این کار زمینه را برای قوی تر شدن و امیدواری بیشتر جوانان فراهم می کند، همانطور که یک فوتبالیست عالی را  تشویق می کنید باید یک دانشمند را هم  تشویق کرد و به آن بها داد. این کار یک انرژی به دانشمند جوان می دهد که کار خود را انجام دهد.

وی با بیان اینکه جایزه علمی مصطفی (ص) بر پایه معنویت بنا نهاده شده است، خاطرنشان کرد: این جایزه معنویت و علم را در کنار هم قرار داده است، اما به نظر من اصل معنوی آن بیشتر است.

فرخ زاد با اشاره به اختصاص مبلغ مالی خود برای برگزاری جایزه جدیدی برای دانشمندان جدید در سراسر دنیا به ویژه کشورهای مسلمان، گفت: این جایزه جدید باید به یک دانشمند مسلمان داده شود تا ایجاد انگیزه مضاعف برای آنان باشد، نظر من این است تا در کنار جایزه مصطفی(ص) جایزه اختصاصی برای جوانان باشد که در ابتدای کار پژوهشی خود هستند، حتی چه بسا این فرد قادر است تا جایزه نوبل را به نام خود کند. این کار در حال انجام است و به زودی به تحقق خواهد پیوست.

وی با اشاره به دستاورد خود در به کارگیری نانوتکنولوژی در بخش پزشکی، بیان داشت:  در این زمینه فعالیت های زیادی انجام گرفت، اما مهمترین آنها استفاده از نانوذرات برای درمان سرطان بوده است که حدود ۱۲ سال پیش این امکان فراهم شد و موفق به استفاده از آن برای درمان سرطان شدیم.  حدود ۷ ماه پیش کار خود را تسریع کردیم که به زودی برای درمان دیگر بیماری ها نیز از این نانوذرات استفاده خواهیم کرد.