کشورهای آسیایی گامهای مهمی در حوزه علم برداشتهاند

استاد پزشکی و ایمنیشناسی دانشگاه آمریکایی بیروت در یادداشتی معتقد است چند کشور در آسیا گام های مهمی در زمینه علم و نوآوری برداشتهاند.
به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی(ص)، به نقل از آنا؛ محمد صائغ در یادداشت خود آورده است : « ما کشورهای آسیایی در حال پیشرفت هستیم اما همچنان از کشورهای توسعه یافته عقب هستیم».
توسعه فناوری و علم در کشورهای مسلمان
ارزیابی سطح سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، سطحی از آگاهی را در خصوص تعهد یک کشور به پیشرفت فناوری و علم ایجاد می کند که شامل هزینه های عمومی، سرمایه گذاری بخش خصوصی و همکاری با نهادهای بین المللی است.
توجه به این نکته ضروری است که ارزیابی توسعه فناوری و علم در کشورهای مسلمان باید با رویکردی جامع و ظریف و با شناخت تنوع و سطوح مختلف توسعه در کشورهای مختلف انجام شود.علاوه بر این، در نظر گرفتن زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که ممکن است بر پیشرفت در این زمینه ها تأثیر بگذارد حائز اهمیت است.
جایگاه کشورهای غرب آسیا در عرصه علم و فناوری
چند کشور در آسیا گام های مهمی در زمینه علم و نوآوری برداشته اند و با درک اهمیت پیشرفت منطقی و پیشرفت نوآورانه، حدس و گمان خود را در تحقیق و توسعه افزایش داده اند. در حالی که پیشرفت بین ملت ها متغیر است، کشورهای آسیایی به طور کلی در بررسی و بهبود، پیشرفت و پرورش مدرن و ماشینی، گام های مهمی برداشته است.کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی فروشگاه های قابل توجهی را جهت تقویت تحقیق در مورد فعالیت ها و ایجاد آموزش های تحقیقاتی در سطح جهانی طراحی کرده اند.
خوشبختانه منطقه شاهد توسعه در نبوغ علمی و عقلانی بوده است که این امر به معنای افزایش تولید اطلاعات است. کشورهایی مانند ایران، ترکیه، عربستان سعودی به تفکرات علمی موفق، پوشش رشته های مختلف و تعهدات چشمگیر در زمینه هایی مانند دارو، ساختمان و علم مواد دست یافته اند.
جایزه مصطفی(ص)
این جایزه روشی عالی برای ارج نهادن به دستاوردهای دانشمندان بزرگ ماست. جایزه مصطفی(ص) عرصه را برای شناخت و تجلیل از دستاوردهای مبتکرانه افراد و سازمان ها فراهم می کند.
جایزه مصطفی(ص) با ارج نهادن به تحلیلگران و محققان، بر تعهدات آنها در جهت پیشرفت اطلاعات و پرورش توسعه تاکید می کند و به عنوان کمکی مالی، بر اهمیت پیشرفت های چشمگیر و نوآورانه در جهان اسلام می افزاید.
این مجموعه به دنبال تقویت و ترغیب محققان و تحلیلگران از کشورهای دارای اکثریت مسلمان است تا علاوه بر تمایلشان به چالشها و گشایشهای منحصربهفرد در حوزههای فردی، به جامعه منطقی جهانی نیز کمک کنند.
جایزه مصطفی(ص) طیف گسترده ای از رشته های مبتنی بر عقلانیت و استدلال علمی، داده ها و نوآوری های ارتباطی متعدد، علوم زیستی، علوم نانو و سایر حوزه های مرتبط را در بر می گیرد. این رویکرد چند رشته ای تشخیص می دهد که پیشرفت مستمر، اغلب از طریق همکاری و ادغام در رشته های مختلف ارتقا می یابد.
قدرتمندترین کشورها در زمینه تجاری سازی علم
ایالات متحده آمریکا، پس از آن اروپا (آلمان) و نیز چین قدرتمندترین کشورها در زمینه تجاری سازی هستند، در عین حال، ما نیز باید حمایت و تخصص مالکیت معنوی را در مؤسسات دانشگاهی خود ارائه دهیم.