همبستگی مثال زدنی جوامع اسلامی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا

همبستگی مثال زدنی جوامع اسلامی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا

عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ گفت: جوامع مختلف در برابر بحران ویروس کرونا، واکنش‌های مختلفی داشتند؛ اما جوامع مسلمان توانستند نوعی همبستگی و حمایت اجتماعی از یکدیگر را ایجاد کنند.

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی به نقل از خبرگزاری فارس، کامران باقری لنکرانی، عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ و وزیراسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره عملکرد دیگر کشورها در کنترل کرونا، گفت: جوامع مختلف در برابر این بحران واکنش‌های مختلفی داشتند؛ جوامع مسلمان به ویژه کشور ما توانست نوعی همبستگی و حمایت اجتماعی از یکدیگر داشته باشد در حالی که در مقایسه با دیگر کشورها، آنان با موجی از خودکشی و از هم گسستگی اجتماعی رو‌به‌رو شدند و برای خرید یک بسته دستمال کاغذی با یکدیگر درگیر شدند اما ما این مسائل را در کشور خود و دیگر کشورهای اسلامی نداشتیم و نشان­‌دهنده این است که ارزش دین باوری و همبستگی‌های اجتماعی در کشورهای اسلامی چه قدر بالا است.

 

هنوز هیچ دارو و واکسنی برای درمان بیماری کرونا وجود ندارد

وی ادامه داد: ما با این ویروس کمتر از چهار ماه است که آشنایی داریم و هنوز ابعاد بسیاری از این بیماری آشکار نشده و نکته قابل توجه این است که هنوز هیچ دارو و واکسنی برای درمان این بیماری وجود ندارد.

باقری لنکرانی بیان کرد: ما دو دسته مراقب‌های بیمارستانی داریم که یک دسته مراقبت‌های حمایتی است؛ به عنوان مثال فردی که دچار نارسایی‌های تنفسی شده است براساس پروتکل‌های درمانی تحت درمان و اقدامات حمایتی قرار می‌گیرد؛ و دسته دیگر مراقبت‌های تجربی در قالب طرح‌های پژوهشی است که تا حدودی این طرح‌ها نگران­‌کننده است زیرا تعداد این طرح‌ها در دنیا افزایش یافته که برخی از آنان پایه و اساس منطقی نیز ندارند و در راستای تصمیم‌گیری‌های آینده کمک‌­کننده خواهند بود.

 

این عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ اظهار کرد: آنچه باعث شده ما در زمینه دارو و درمان با نظرات مختلفی روبه‌رو شویم این است که ویروس کرونا حداقل سه مرحله را در بدن انسان طی می‌کند. این ویروس به جز مرحله نهفتگی که بعدها آشکار می‌شود، مراحل دیگری نیز دارد؛ در مرحله نخست ویروس کرونا علائم خیلی شدیدی را ایجاد نمی‌کند؛ طی بررسی‌­ها در این مرحله اگر سیستم ایمنیِ طبیعی در بدن فعال باشد، ممکن است بتواند در همین مرحله ویروس را از بین برود. 

وی به مرحله دوم اشاره کرد و گفت: در این مرحله ویروس شروع به آتش ­زدن بدن می‌کند؛ بخشی به ریه و بخشی به ارگان‌های دیگر بدن مانند قلب و کلیه آسیب وارد می‌کند. در مرحله سوم، زمانی که سیستم ایمنی بدن فعال می‌شود، بدن سعی می‌کند سلول‌های آلوده به این ویروس را از بین ببرد که طوفانی برپا می‌شود؛ بر این اساس در مرحله آخر برخی از داروهایی که ایمنی را تضعیف می‌کنند، ممکن است به نفع بیمار باشد و بتواند بیماری را کنترل کند؛ به همین علت اگر داروهای تضعیف‌­کننده سیستم ایمنی را در مرحله اول که به یک ایمنی قوی نیاز داریم به بیمار بدهیم، شرایطش بدتر می‌شود.

 

آنتی‌بادی زمانی بوجود می‌آید که حداقل ۵ تا ۷ روز از شروع بیماری گذشته باشد

باقری لنکرانی در خصوص روش تشخیص ویروس کرونا از طریق آنتی‌بادی عنوان کرد: روش دیگری که مورد استفاده قرار گرفته است و کیت‌های این روش در دنیا موجود بوده و در کشور ما نیز شرکت‌هایی آن را تولید کرده‌اند، روش تشخیص از طریق آنتی‌بادی است؛ آنتی‌بادی زمانی به وجود می‌آید که حداقل ۵ تا ۷ روز از شروع بیماری گذشته باشد.

وی همچنین افزود: ویروس کرونا مراقبت از سایر بیماران از جمله بیماران سکته قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن مانند قند، انسدادی و تنفسی را دچار اختلال کرده است. بیمارانی که نیاز به جراحی‌های ضروری داشتند نیز، کم و بیش در حال انجام است اما درمان بیماران سرطانی که نیازمند به جراحی و شیمی درمانی است به تاخیر افتاده است.

باقری لنکرانی درخصوص دستاوردهای کرونا در نظام سلامت عنوان کرد: این بیماری تهدیدهایی را برای سلامت آحاد جامعه به وجود آورده است؛ اینکه ما چگونه این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم مهم است تا بتوانیم از این شرایط برای بهبود امور استفاده کنیم.