دریافت 591 اثر علمی در 5 حوزه کلان رقابت‌ علمی کنز

دریافت 591 اثر علمی در 5 حوزه کلان رقابت‌ علمی کنز

رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز گفت: 591 اثر علمی در رقابت علمی کنز دریافت شد که بیش از 70 درصد آن در سطح علمی قابل توجهی قرار دارد.

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی به نقل از خبرگزاری فارس، سعید سهراب ­پور؛ رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز در خصوص آثار دریافت­شده در رقابت علمی کنز بیان کرد: آثار دریافتی در مرحله ابتدایی توسط کارگروه تخصصی بررسی شد و آثاری که دارای حد نصاب نمره علمی لازم بودند به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند.

وی افزود: آثار ارسال ­شده از نظر سطح علمی بسیار متنوع بودند. سطح علمی حدود 10 درصد آثار، عالی بود؛60 درصد آثار، سطح علمی خوبی داشتند و در نهایت 30 درصد آثار حایز شرایط برای بررسی در مراحل بعدی داوری قرار نگرفتند.

از این میان، برخی آثار با توجه به اینکه ایده ­های خوبی بودند اما راه­ حل ارائه ­شده، غیرکاربردی و هزینه زیادی را صرف می­ کرد. با توجه به اینکه یکی از شاخصه­ های داوری، کاربردی ­بودن اثر ارائه شده است، آثاری از این دست حذف شدند.

سهراب­ پور با بیان اینکه میزان مشارکت دانشجویان و استادان با توجه به میزان تبلیغات رقابت علمی کنز خوب بوده­ است گفت: به ­طور کل 1045 نفر در رقابت علمی کنز شرکت کردند که تا پایان مهلت فراخوان، 591 اثر به دبیرخانه ارسال و پس از پایان مهلت ارسال آثار، حدود 40 اثر دریافت شد که طبق قوانین این آثار داوری نشدند.

رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز ادامه داد: در دوره اول رقابت علمی کنز از 15 کشور جهان اسلام در آن مشارکت کردند که از این کشورها، شرکت ­کنندگانی به عنوان افراد برتر به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

وی در خصوص نقاط ضعف و قوت رقابت علمی کنز توضیح داد: در رقابت علمی کنز به دنبال کم­ کردن فاصله بین دستاوردهای علمی و نیازهای جامعه بودیم، به همین دلیل در کنار استفاده از شیوه ­های متداول ارائه دستاوردهای علمی یعنی مقاله یا ساخت اختراع و پتنت، از روش ­های نوینی همچون ارائه در قالب فیلم بهره برده شد تا دانش­ پژوه به زبان ساده در خصوص دستاورد علمی خود برای علاقه ­مندان صحبت کند؛ اما با توجه به اینکه تاکنون رقابت­ های علمی به ­صورت ارائه مقاله و رساله بوده است، اغلب دانشجویان و استادان به سخنرانی و ارائه کار در قالب فیلم عادت نداشتند؛ بنابراین نیاز است در روش­ های نوینی، برنامه ­ریزی صورت گیرد. به همین دلیل برای نفرات برتر کارگاه آماد­ه ­سازی ارائه برگزار کردیم تا در روز اختتامیه و داوری مرحله دوم، ارائه قوی ­تری داشته باشند.

سهراب­ پور در خصوص نقاط قوت و زمینه­ های بهبود رقابت علمی کنز ادامه داد: زمینه ­های بهبود این رقابت، ارتقاء زیرساخت در دریافت فیلم، لزوم درج زیرنویس، تبلیغات در فضای بین ­الملل و گاه­ شمار رقابت بود که با برنامه ­ریزی­ های انجام شده در دومین دوره رقابت علمی کنز این مشکلات برطرف خواهند شد.

گفتنی است اختتامیه اولین دوره رقابت علمی کنز، 21 آبان ­ماه سال جاری با تقدیر از منتخبین برتر این رقابت در تهران برگزار می ­شود.