مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص):

جهان اسلام در حیطه فناوری‌های نوظهور به موقع ورود و سرمایه‌گذاری کند

جهان اسلام در حیطه فناوری‌های نوظهور به موقع ورود و سرمایه‌گذاری کند

به گزارش خبرگزاری ایرنا،مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) ارائه تصاویر مناسب از پیشرفت‌های جهان اسلام در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را از پیشنهادها و مطالبات شخصیت‌های علمی حاضر در این جایزه بیان کرد و از کشورهای جهان اسلام خواست در حیطه فناوری‌های نوظهور به موقع ورود و سرمایه‌گذاری کنند.

مهدی صفاری‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی ایرنا درباره نقش جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) در هم افزایی و همگرایی بیشتر کشورهای اسلامی اظهار داشت: ایران این رویداد را در شرایطی برگزار کرد که حدود سه ماه از پایان جنگ ۱۲ روز رژیم صهیویستی علیه ایران می‌گذرد و با این وجود، میزان استقبال از این آیین در بین کشورهای اسلامی بالا بود به گونه ای که حدود یکصد مهمان از کشورهای مختلف در آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) به تهران سفر کردند.

وی افزود: البته تقاضای حضور مهمانان خارجی برای این رویداد بیش از ۱۰۰ نفر بوده که به لحاظ پذیرش و هماهنگی، شرایط این حجم از میزبانی را نداشتیم. اما با استقبال شخصیت‌های علمی کشورهای شرکت‌کننده و استفاده از فضاهای علم و فناوری در راستای افزایش همکاری‌ها و تبادل نظر بین کشورهای جهان اسلام روبرو بودیم.

مدیرعامل بنیاد علم‌وفناوری مصطفی (ص) تاکید کرد که این یک رویداد علمی برای استفاده از تجارب دانشمندان کشورهای اسلامی و به اشتراک گذاشتن آورده‌های علمی روز دنیا است تا ضمن ایجاد وحدت بین کشورهای اسلامی جهان اسلام از تازه‌های علمی برای بشریت بهره‌مند شوند.

صفاری‌نیا به‌ نشست شورای سیاست‌گذاری در حاشیه این دوره از رویداد و بیان چالش‌ها و پیشنهادهای مطرح شده در آن اشاره کرد و گفت: برای توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین اعضا و استفاده از فرصت‌های تحقیقاتی و پژوهانه‌ که از سوی معاونت علمی و کامستک تعریف شده، یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار منابع را برای صرف این همکاری ها اعلام کردند که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری تخصیص داده خواهد شد.

وی افزود: این پژوهانه برای همکاری‌های بین مجموعه دانشمندان در حوزه‌های اولویت دار کشورهای اسلامی است.

مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در تکمیل این بخش گفت: یکی از پیشنهادهای مطرح شده در حیطه فناوری‌های نوظهور بود که تاکید داشتند کشورهای جهان اسلام به موقع در این عرصه متناسب با دانش روز ورود و سرمایه گذاری کنند. یکی از این سرمایه‌گذاری‌ها ایجاد آزمایشگاه‌های مشترک به منظور فراهم کردن زیرساخت‌ها برای تحقیقات و در راستای حمایت از افرادی است که در کشورهای اسلامی فعالیت دارند.

مدیرعامل بنیاد علم‌وفناوری مصطفی (ص) تاکید کرد که این یک رویداد علمی برای استفاده از تجارب دانشمندان کشورهای اسلامی و به اشتراک گذاشتن آورده‌های علمی روز دنیا است تا ضمن ایجاد وحدت بین کشورهای اسلامی جهان اسلام از تازه‌های علمی برای بشریت بهره‌مند شوند.صفاری‌نیا معتقد است که امکانات زیرساخت‌های علمی‌وتحقیقاتی بعضی از کشورها کمتر از سایر کشورهاست که با به اشتراک گذاشتن امکانات از ظرفیت بقیه کشورها هم می توان استفاده کرد.

مدیرعامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) ادامه داد: در نگاه راهبردی، تاکید جایزه مصطفی (ص) بر حوزه‌های نوظهور و آینده‌ساز مانند پزشکی دقیق، هوش مصنوعی، داده‌های کلان، فناوری‌های پاک و انرژی‌های نو و همچنین فناوری‌های کوانتومی و نانوتکنولوژی است. این، پاسخی هوشمندانه به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جهان اسلام است.

وی بیان داشت: این حوزه‌ها نه تنها در خط مقدم توسعه‌ جهانی و نوآوری قرار دارند، بلکه به طور مستقیم با نیازهای حیاتی اسلامی در زمینه‌های سلامت، امنیت، توسعه پایدار و حکمرانی داده‌ها ارتباط دارند.

به گزارش ایرنا، ششمین دوره جایزه مصطفی (ص) روزهای ۱۵ تا ۱۷ شهریورماه امسال با معرفی و و اعطای این جایزه به سه دانشمند جهان اسلام از ایران، ترکیه و هند در تهران برگزار شد.

دانشمند مهمت تونر از ترکیه‌ در حوزه علوم و فناوری زیستی و پزشکی، دانشمند وهاب میررکنی از ایران در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و دانشمند محمد خواجه نذیرالدین از هند در حوزه علوم پایه ‌مهندسی سه برگزیده این دوره از رویداد بودند.

همچنین در حاشیه این رویداد برای نخستین بار نشان دانشمندان جوان به سه نخبه جهان اسلام از ایران، هند و مالزی اعطا شد که سپیده میرزایی از ایران با اثر تنظیم عوامل مقاومت دارویی در سرطان بر اساس مسیرهای مولکولی، شو پائو لوک از مالزی با اثر نوآوری‌ها در فناوری جلبک برای صنایع آبزی ‌و غذایی و بوسه جواتمره از ترکیه در حوزه علم‌وفناوری و زیستی وپزشکی با اثر شناسایی چگونگی سازگاری‌ومقاومت سلول‌های سرطانی در برابر درمان‌های شیمی‌درمانی از طریق تغییرات اپی ژنتیکی و تعاملات ریز محیطی مفتخر به دریافت این جایزه در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی شدند.

از ویژگی ششمین دوره از جایزه مصطفی (ص) این بود که دو برگزیده دوره‌های قبل اوگور شاهین (برگزیده دوره سوم ۲۰۱۹ - ۱۳۹۸) و امید فرخ‌زاد (برگزیده دوره پنجم، ۲۰۲۳ - ۱۴۰۲) جایزه خود را وقف کرده‌اند تا جایزه نخستین مدال دانشمندان جوان پایه‌گذاری شود. همچنین با پایان اعطای جایزه مصطفی (ص)، وهاب میررکنی برگزیده این دوره از ایران، جایزه خود را به نشان دانشمندان جوان اعطا کرد.

لینک خبر